Ogólnopolski zlot objechany na jednym baku. W sumie trasa 1016 km po drogach krajowych. Po tankowaniu wyszło 4,92 l/100 km. Komp niewiele się pomylił, bo wskazał 5,0 l/100 km. Średnia prędkość z całego baku to 66 km/h. Wynik uważam za niezły 8)
Czyszczenie układu dolotowego, paliwowego i wnętrza silnika
Zwiń
X
-
Czyszczenie układu dolotowego, paliwowego i wnętrza silnika
Witajcie,
jestem świeżo po czyszczeniu układu dolotowego i paliwowego, no i chciałem się podzielić efektami. Może ktoś skorzysta. Robiłem to co prawda w serwisie Subaru (nieautoryzowanym), ale moją Octavkę też z szacunkiem potraktowali) i nie poznaję swojego auta
Dostała tak ogromnego kopa (o ile można mówić "kopa" przy 90KM), że w szoku byłem
Ich ofertę znalazłem na Facebooku - link poniżej i tam też wszystkie info - nie chce mi się powtarzać, co tam piszą, więc poczytajcie sami.
Jak ktoś jest z Wro, to polecam.
Tutaj więcej info https://www.facebook.com/events/399324323454403/
-
-
Alonzo_, wszystko jest na facebooku opisane. Jakby ktoś nie miał konta:
Wroclawska 83, 55-093 Kiełczow, Wroclaw, Poland
Polub nasz profil i odbierz 25% rabatu na czyszczenie silnika, układu dolotowego i paliwowego.
A jeśli jeździsz Subaru wtedy mamy dla Ciebie aż 40% rabatu!
I co więcej bądź na bieżąco ze wszystkimi oferowanymi przez nas akcjami sezonowymi i promocyjnymi.
W każdym silniku - obojętnie czy jest to nowoczesny silnik benzynowy czy diesel, nieuniknionym i normalnym zjawiskiem jest powstawanie zanieczyszczeń w pracy, nagaru i innych pozostałości spalania.
Istotne jest, że te zanieczyszczenia spowodowane są przez wiele różnych czynników m.in. przez warunki pracy w środowisku miejskim, krótką praca silnika, wielokrotne stawanie i ruszanie, moc silnika.
Jeśli więc występuje problem z wysokim zużyciem paliwa i niską wydajnością silnika należy niezwłocznie użyć wysoce skutecznych preparatów Pro-Tec. Specyfiki Pro-Tek to silnie skoncentrowane produkty specjalistyczne dostępne tylko w profesjonalnych warsztatach samochodowych, umożliwiające szybki, dokładny i skuteczny serwis.
Dzięki czyszczeniu z zastosowaniem produktów firmy Pro-Tec z silnika zostaną usunięte zanieczyszczenia generowanie podczas jego pracy, poprawi się jego kompresja, optymalizując tym samym jego parametry, zmniejszy się zużycie paliwa, przedłuży żywotność katalizatorów, a emisja spalin zostanie skrajnie ograniczona.
Proponowana usługa polega na chemicznym oczyszczeniu układu dolotowego, paliwowego oraz wnętrza silnika nowoczesnymi preparatami firmy Pro-Tec w samochodach benzynowych i dieslach (w tym Common Rail) bez konieczności demontażu silnika.
Zastosowane w tym przypadku preparaty usuwają problemy z:
- zanieczyszczeniami turbiny
- zapieczonymi łopatkami zmiennej geometrii turbiny
- osadem w kolektorze ssącym
- brudnymi czy klejącymi zaworami
- przeczyszczeniu ulega również komora spalania.
Co więcej:
- usuwane są zabrudzenia powstałe przy eksploatacji i spieczony smar w całym układzie paliwowym od zbiornika paliwa do komór spalania
- usuwane są zanieczyszczenia nagarem i osad sadzy w całej strefie cylindra górnego
- usuwana jest wilgoć i skropliny z całego układu paliwowego, a ponadto natłuszczona i chroniona jest cała strefa cylindra górnego, a zawory PCV utrzymywane są w doskonałej sprawności.
Pro-Tec chroni również cały system przed ponownym zabrudzeniem nagarem i odkładaniem się nowych osadów.
Wyniki po zastosowaniu systemu oczyszczania Pro-Tec są niesamowite:
- zwiększają moc silnika optymalizując jego wydajność,
- zapewniają optymalne spalanie,
- ekstremalnie zmniejszają zużycie paliwa i wydzielanie szkodliwych spalin
Więcej informacji o innowacyjnych produktach Pro-Tec na stronie producenta www.pro-tec-polska.pl
Cena usługi bez zniżek to 300 zł.
Po uwzględnieniu rabatu 25% cena wynosi 225 zł
Po uwzględnieniu rabatu 40% dla użytkowników Subaru cena wynosi 180 zł
W razie pytań jesteśmy do dyspozycji.
Zapraszamy!Ja tu tylko sprzątam...
Komentarz
-
-
Mówisz i masz
To co zauważyłem to piszę. Poniżej wkleiłem cały opis z Fejsa.
Strona internetowa tego serwisu www.rm-auto.pl
1. Maszyna puszcza mgiełkę wymieszaną z tym Pro Tekiem do kolektora ssącego. Przelatuje przez przepustnicę, kolektor ssący, katalizator. Przeczyszcza wtryski, usuwa nalot karbonu z kolektora ssącego i czyści wydech. Z rury zamiast spalin leciała praktycznie smoła zamiast dymu. Takiego czegoś czarnego w moim aucie jeszcze nie widziałem
2. Do baku wlewają też jedną butelkę czegoś, co z kolei czyści układ poaliwowy. Smaruje wtryskiwacze, czyści nagar.
To to, co zapamiętałem, jak pytałem co to daje.
Generalnie jedna butelka do dolotu, druga do baku.
Poczytaj też na stronie producenta tego Pro Teka. Linka masz w opisie poniżej.
A tu skopiowane z Fejsa. Aha.. no i jak ich polubisz na fejsie to 25% zniżki, bo normalnie to 300 zł kosztuje. Czyli z 25% zniżki wychodzi 225zł, ale usługa warta każdego grosza
Ja jestem zachwycony.
Polub nasz profil i odbierz 25% rabatu na czyszczenie silnika, układu dolotowego i paliwowego.
A jeśli jeździsz Subaru wtedy mamy dla Ciebie aż 40% rabatu!
I co więcej bądź na bieżąco ze wszystkimi oferowanymi przez nas akcjami sezonowymi i promocyjnymi.
W każdym silniku - obojętnie czy jest to nowoczesny silnik benzynowy czy diesel, nieuniknionym i normalnym zjawiskiem jest powstawanie zanieczyszczeń w pracy, nagaru i innych pozostałości spalania.
Istotne jest, że te zanieczyszczenia spowodowane są przez wiele różnych czynników m.in. przez warunki pracy w środowisku miejskim, krótką praca silnika, wielokrotne stawanie i ruszanie, moc silnika.
Jeśli więc występuje problem z wysokim zużyciem paliwa i niską wydajnością silnika należy niezwłocznie użyć wysoce skutecznych preparatów Pro-Tec. Specyfiki Pro-Tek to silnie skoncentrowane produkty specjalistyczne dostępne tylko w profesjonalnych warsztatach samochodowych, umożliwiające szybki, dokładny i skuteczny serwis.
Dzięki czyszczeniu z zastosowaniem produktów firmy Pro-Tec z silnika zostaną usunięte zanieczyszczenia generowanie podczas jego pracy, poprawi się jego kompresja, optymalizując tym samym jego parametry, zmniejszy się zużycie paliwa, przedłuży żywotność katalizatorów, a emisja spalin zostanie skrajnie ograniczona.
Proponowana usługa polega na chemicznym oczyszczeniu układu dolotowego, paliwowego oraz wnętrza silnika nowoczesnymi preparatami firmy Pro-Tec w samochodach benzynowych i dieslach (w tym Common Rail) bez konieczności demontażu silnika.
Zastosowane w tym przypadku preparaty usuwają problemy z:
- zanieczyszczeniami turbiny
- zapieczonymi łopatkami zmiennej geometrii turbiny
- osadem w kolektorze ssącym
- brudnymi czy klejącymi zaworami
- przeczyszczeniu ulega również komora spalania.
Co więcej:
- usuwane są zabrudzenia powstałe przy eksploatacji i spieczony smar w całym układzie paliwowym od zbiornika paliwa do komór spalania
- usuwane są zanieczyszczenia nagarem i osad sadzy w całej strefie cylindra górnego
- usuwana jest wilgoć i skropliny z całego układu paliwowego, a ponadto natłuszczona i chroniona jest cała strefa cylindra górnego, a zawory PCV utrzymywane są w doskonałej sprawności.
Pro-Tec chroni również cały system przed ponownym zabrudzeniem nagarem i odkładaniem się nowych osadów.
Wyniki po zastosowaniu systemu oczyszczania Pro-Tec są niesamowite:
- zwiększają moc silnika optymalizując jego wydajność,
- zapewniają optymalne spalanie,
- ekstremalnie zmniejszają zużycie paliwa i wydzielanie szkodliwych spalin
Więcej informacji o innowacyjnych produktach Pro-Tec na stronie producenta www.pro-tec-polska.pl
Cena usługi bez zniżek to 300 zł.
Po uwzględnieniu rabatu 25% cena wynosi 225 zł
Po uwzględnieniu rabatu 40% dla użytkowników Subaru cena wynosi 180 zł
W razie pytań jesteśmy do dyspozycji.
Zapraszamy!www.rm-auto.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez parmegiano...
1. Maszyna puszcza mgiełkę wymieszaną z tym Pro Tekiem do kolektora ssącego. Przelatuje przez przepustnicę, kolektor ssący, katalizator. Przeczyszcza wtryski, usuwa nalot karbonu z kolektora ssącego i czyści wydech. Z rury zamiast spalin leciała praktycznie smoła zamiast dymu. Takiego czegoś czarnego w moim aucie jeszcze nie widziałem...
Jakoś nie bardzo chce mi się wierzyć, że ten cud-miód preparat zachowuje swoje właściwości czyszczące po przejściu pełnego cyklu pracy silnika ( głównie "suwu" spalania, gdzie temp. w cylindrze to jakieś 1500-2000 st C ).
Poza tym jeśli ktoś kiedyś wyciągał kolektor dolotowy po powiedzmy 100/150/200 kkm i widział co tam jest wewnątrz niego ( w sensie całego tego syfu ) to nigdy w życiu nie pozwoliłby na to, żeby cały ten syf rozpuszczony jakimś "siuwaksem" przeszedł przez zawory dolotowe, cylindry, zawory wydechowe, turbinę, katalizator i wydech...Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kowal 2002Zamieszczone przez parmegiano...
1. Maszyna puszcza mgiełkę wymieszaną z tym Pro Tekiem do kolektora ssącego. Przelatuje przez przepustnicę, kolektor ssący, katalizator. Przeczyszcza wtryski, usuwa nalot karbonu z kolektora ssącego i czyści wydech. Z rury zamiast spalin leciała praktycznie smoła zamiast dymu. Takiego czegoś czarnego w moim aucie jeszcze nie widziałem...
Jakoś nie bardzo chce mi się wierzyć, że ten cud-miód preparat zachowuje swoje właściwości czyszczące po przejściu pełnego cyklu pracy silnika ( głównie "suwu" spalania, gdzie temp. w cylindrze to jakieś 1500-2000 st C ).
Poza tym jeśli ktoś kiedyś wyciągał kolektor dolotowy po powiedzmy 100/150/200 kkm i widział co tam jest wewnątrz niego ( w sensie całego tego syfu ) to nigdy w życiu nie pozwoliłby na to, żeby cały ten syf rozpuszczony jakimś "siuwaksem" przeszedł przez zawory dolotowe, cylindry, zawory wydechowe, turbinę, katalizator i wydech...
Dla mnie sprawa rewelacyjna, bo różnice widać od razu. Jeździ cudownie
Komentarz
-
Komentarz